НАТО няма да прави компромиси заради Русия, заяви днес Йенс Столтенберг.НАТО

...
НАТО няма да прави компромиси заради Русия, заяви днес Йенс Столтенберг.НАТО
Коментари Харесай

НАТО отхвърли искането на Русия да се откаже от приемане на Украйна

НАТО няма да прави взаимни отстъпки поради Русия, съобщи днес Йенс Столтенберг.

НАТО отхвърли през днешния ден настояването на Русия да се откаже от приемането на Украйна за собствен член и акцентира значимостта на партньорството си с Киев, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Няма да вършим никакъв компромис с правото на Украйна да избере своя личен път, няма да вършим компромис с правото на НАТО да закриля и пази всички съдружници и няма да вършим компромис с това, че НАТО има партньорство с Украйна ", сподели генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг след среща с украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел.

" От 2014 година, от началото на войната, Русия тласна Украйна към НАТО и през днешния ден тя си проправя нелекия път към своето присъединение към алианса ", съобщи от своя страна украинският президент след диалога в централата на НАТО.

Понастоящем Русия е подозирана от Запада, че се готви за нова инвазия в Украйна и че разполага обилни сили на руско-украинската граница.
Вчера Москва съобщи лист с оферти за правните гаранции, които желае от НАТО, на помощник-държавния секретар на Съединени американски щати за европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид, която бе на посещаване в съветската столица.

Днес Донфрид дойде в Брюксел, с цел да показа тези оферти на среща с посланиците на страните членки на НАТО, научи Агенция Франс Прес от дипломатически източници.

Членството в НАТО беше дадено на Украйна и Грузия на срещата на върха на алианса в Букурещ през 2008 година, макар предизвестия от страна на Франция и Германия.

Приемането на нов член обаче би трябвало да бъде утвърдено единомислещо, напомни през днешния ден Йенс Столтенберг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР